Marlèneke blijft een raadsel

Print
Studio 100 neemt met Hotel op stelten de kindertjes bij de neus. De eerste Samson en Gertfilm speelt alleen maar met de figuur van Marlèneke, het droomvriendinnetje van Gert, maar toont ook ditmaal haar gezicht nooit.
In september lichtte Studio 100 een tipje van de sluier over die eerste Samson en Gert-film: er zou een jonge versie van Gert in te zien zijn, én het productiehuis zocht een jonge én een volwassen Marlène. De vriendin van Gertje was nooit eerder te zien in de tv-soap of kerstshows, en zou de film dus een primeur geven. Dé manier om de figuren, die op tv al jarenlang alleen in herhalingen te zien zijn, nieuw leven in te blazen.

Hotel op stelten is een vrolijk slapstick-verhaal waarin die jonge Gert inderdaad een rolletje speelt, naast een puppyversie van Samson.

De film gaat eerst twintig jaar terug in de tijd, waar kleine Gert van Marlène een voetbal krijgt. Die wordt de schuilplaats van een diamant die daarin door twee dieven - net voor ze worden opgesloten - wordt verborgen. De bal verdwijnt in de kelder van het hotel van de opa van Marlène. Twintig jaar later ontsnappen beide boeven, nét op het moment dat Gert van Marlène de vraag krijgt om het oude hotel op te lappen. Gert fluit zijn vrienden - de burgemeester, Alberto, Van Leemhuizen en Octaaf - samen om die klus te klaren. Maar tegelijk dringen boeven John en Ron binnen om hun buit op te halen. De geest van de tv-soap blijft bewaard - ook de stappende Samson is duidelijk een pop - met een flinke plaagstoot op het einde. Nét wanneer het gezicht van Marlène zal worden getoond, begint de aftiteling.

Onze kroost - 7 en 11 - vond het niet eens erg, en dat had regisseur Bart Van Leemputten ook verwacht: “Marlèneke is al jaren dé grote onbekende, en dat wilden we zo houden. Iedereen heeft zijn eigen Marlène in zijn hoofd, en het zou een grotere ontgoocheling zijn ze wél te laten zien. Dus spelen we ermee en maken er een leuke gimmick van.”
Nu in het nieuws