Alex Agnew in de clinch met Joden

Print
Komiek Alex Agnew heeft de Joodse gemeenschap tegen zich in het harnas gejaagd.
Agnew deed volgens Joods Actueel enkele uiterst onsmakelijke uitlatingen over Joden in P-magazine. Ze dienden een klacht in. In de wekelijkse rubriek De ergernissen van... in P-magazine spuwde deze week Alex Agnew zijn gal uit. De komiek deed krasse uitspraken over Joden en de Holocaust zoals “Waarom moeten we aan de Joden sorry blijven zeggen voor het feit dat ze zich hebben laten afmaken in concentratiekampen.”

Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, diende klacht in bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding, zowel tegen Agnew als tegen P-magazine. Agnew reageert dat hij noch racist noch antisemiet is. Hij is wel bereid toe te geven dat hij te ver is gegaan met bepaalde uitspraken. Hij vraagt ook de context niet uit het oog te verliezen noch de hoedanigheid waarin hij het interview heeft afgelegd, namelijk als komiek. Vrije meningsuiting wordt steeds moeilijker, stelt hij, toch wil hij voor niemand een uitzondering maken.

Geen verdere stappen Directeur van het Centrum voor Racismebestrijding Jozef De Witte begrijpt dat de tekst schokkend kan zijn, maar ook hij is van mening dat context en opzet in rekening moeten worden genomen. “Het staat niet in een krant maar in de P-magazine. En hij ontkent de Holocaust in geen geval. Wij zien dus geen grond om verdere stappen te ondernemen.”

Nog afwachten of Stan Van Samang of de jumpers in ons land een klacht indienen want ook zij en vele anderen kregen het hard te verduren in het interview.
Nu in het nieuws