Sophie Dewaele betrokken bij ongeval in Hasselt

Print
Sophie Dewaele houdt een gekneusd borstbeen over aan een autoongeval op de Genkersteenweg in Hasselt. De VIJFtv-presentatrice had zondag net de laatste opnames van ‘De trouw die ik wou’ achter de rug en was op weg naar huis. “Met de bedoeling in mijn bed te kruipen”, vertelt ze, “maar in de plaats daarvan ben ik in het Virga Jesse-ziekenhuis beland.”
BR>
Dewaele was onderweg met een productiemedewerker en zat op de passagierszit. “We waren amper vertrokken toen we botsten met een wagen die de Genkersteenweg wilde oversteken. Het ging ongelooflijk snel, maar vreemd genoeg heb je op zo’n moment toch tijd om na te denken over waar je zult belanden en om je af te vragen of je er wel heelhuids van af zal komen. Je hersenen werken ontzettend snel.”

Gelukkig raakte niemand van de betrokkenen ernstig gewond. “We zijn nog eventjes naar het ziekenhuis geweest, maar om 2 uur ’s nachts mocht ik opnieuw vertrekken”, aldus Dewaele.

"Ik hou er ‘n gekneusd borstbeen aan over en m’n scheenbeen ziet bont en blauw, maar da’s alles. Niks wat enkele pijnstillers niet kunnen verhelpen, dus. Mijn collega? Die heeft last van een verrokken rugspier, maar hij is er – net zoals de bestuurder van de andere wagen, overigens – goed van afgekomen.”
Nu in het nieuws