Angela Merkel als wassen beeld bij Madame Tussauds

Angela Merkel is in was vereeuwigd in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Londen.

Belga

De Duitse bondskanselier is de eerste politica in tien jaar tijd die een plekje krijgt in het wereldberoemde museum, zo maakte Madame Tussauds dinsdag bekend.

De 53-jarige Merkel is de vijfde politica die in een wassen evenbeeld krijgt in het Londense museum. Het pad voor politici werd geëffend door de voormalige Britse premier Margaret Thatcher in 1975.

De Duitse kanselier is opgesteld in de afdeling "politiek personeel" in de onmiddellijke omgeving van Amerikaanse president George W. Bush. Naast Merkel en de 'Iron Lady' Thatcher zijn ook de wassen beelden van de voormalige Indiase eerste minister Indira Gandhi en de vermoorde Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto in het kabinet ondergebracht.

"Het Amerikaanse vakblad Forbes heeft Merkel in de lijst van machtigste vrouwen ter wereld opgenomen. Het is daarom ook gerechtvaardigd dat zij een wassen beeld in de politieke sectie van ons museum krijgt", zegt Ben Lovett van Madame Tussauds. De meeste buitenlandse bezoekers van het Londense museum zijn naar verluidt afkomstig uit Duitsland.