Crombé was verliefd op twee van zijn missen + video

Ignace Crombé, de organisator van Miss Belgian Beauty, heeft nooit een kandidate aan het kroontje geholpen of de jury beïnvloed. Dat stelde Crombés advocaat Jan Leysen woensdag op een persconferentie in Kortrijk. Wel bekent Crombé dat hij met twee missen een te nauwe band heeft ontwikkeld.

Belga

De persconferentie van woensdag werd georganiseerd als reactie op een artikel in het weekblad Story. Volgens Story blijkt uit e-mailverkeer tussen enkele missen en Crombé dat hij verliefd op hen was en "dat Miss Belgian Beauty de voorbije jaren meer op het wingewest van een man zonder moraal leek dan op de organisatie van iemand met verantwoordelijkheid". Op de persconferentie waren Crombé en zijn echtgenote Myriam samen met hun advocaten Jan Leysen en Rik Devloo aanwezig.

Op aanraden van zijn advocaten nam Crombé niet zelf het woord. "Zowel in Story als op VTM wordt de indruk gewekt dat Crombé kandidates bij wie hij te dicht stond aan het kroontje heeft geholpen", aldus advocaat Leysen. "Meteen wordt daarmee de eerlijkheid en de ernst van de organisatie in twijfel getrokken. Crombé wenst te benadrukken dat de jury bestaat uit zestig leden en dat niet één van hen ooit door hem is benaderd. Het is lasterlijk om de organisatie van Miss Belgian Beauty als favoritisme te bestempelen. Er zullen gerechtelijke stappen worden ondernomen."

Crombé gaf bij monde van zijn raadsman wel toe dat hij met twee Miss Belgian Beauty's ook een persoonlijke band heeft ontwikkeld en dat het fout is geweest te dicht te staan bij deze vrouwen. Dit is een persoonlijk falen dat deel uitmaakt van de privésfeer en het is iets waar hij als man binnen zijn gezin de juiste plaats aan moet proberen te geven. Maar op geen enkel ogenblik werd de eerlijkheid en degelijkheid van de organisatie door deze omstandigheden beïnvloed, laat staan geschaad."

Crombé kondigde aan op het gepaste moment het volledige verhaal te brengen "op de plaats waar het hoort". "De geciteerde e-mails zijn inderdaad verstuurd, maar uit hun context gerukt", aldus Leysen. "Wie die e-mails naar Story heeft doorgespeeld, is ook voor ons een raadsel. Naar we vernomen hebben, heeft Celine Du Caju de mails niet verstuurd."

Crombé: 'Ik had te nauwe band met enkele kandidates'