Vakantiesalon opent van 7 tot en met 11 februari de deuren

Van 7 tot en met 11 februari opent het Vakantiesalon voor de vijftigste keer zijn deuren in Brussels Expo. Tijdens deze speciale verjaardagseditie staat de bezoeker centraal. Vier paleizen en bijna zevenhonderd deelnemers bieden de reizende Belg het ultieme vakantieplatform, zo melden de organisatoren woensdag.

Belga

De organisatoren laten meteen hun licht schijnen op enkele tendensen. Zo maken de lage dollarkoersen de Verenigde Staten en Canada interessanter dan ooit om naartoe te reizen. Ook China wordt een booming bestemming, en de Olympische Spelen zullen de interesse voor dit land alleen maar doen toenemen.

Citytrips en korte vakanties blijven een hit, waarbij de Centraal-Europese steden kunnen rekenen op een groeiende populariteit. Daar tegenover staat de grote interesse voor rondreizen naar verre bestemmingen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika, die steeds vaker ook worden aangeboden door de klassieke touroperators. India is cool en Ijsland is hot. Daarnaast houden we volgens de organisatoren van het Vakantiesalon steeds meer van luxe en comfort.

Concreet wordt paleis 2 volledig gewijd aan toerisme in ons eigen land, dat heel wat interessante steden, natuurgebieden en verrassende regio's heeft om te ontdekken. Paleis 4 staat in het teken van Frankrijk, voor Belgen nog steeds dé populairste vakantiebestemming.