Algemeen directeur Jean Pascal Robiefroid verlaat het CIM

Het Centrum voor Informatie aan de Media (CIM) en algemeen directeur Jean Pascal Robiefroid beëindigen hun samenwerking. Robiefroid wil terug als consulent gaan werken en verlaat eind maart het CIM. Dat schrijft het CIM op zijn website.

Belga

Robiefroid ging in 1998 aan de slag als algemeen directeur bij het CIM. "Na negen jaren succesvolle samenwerking hebben Robiefroid en het CIM beslist om een einde te maken aan hun contract", luidt het.

De voorbije negen jaar werden en groot aantal nieuwe studies gelanceerd, onder meer over internet, radio en affichage. Tijdens die jaren werden nieuwe en oude studies geëvalueerd, verbeterd en soms grondig veranderd. Robiefroid werd in 2006 verkozen tot voorzitter van de European Media Research Organisation (EMRO). Ook belangrijk zijn naar verluidt de talrijke organisatorische en institutionele hervormingen die de voorbije jaren werden doorgevoerd, zoals de hervormingen van de statuten, de financiële reorganisatie en het volledig nieuwe financieringssysteem van de vereniging in 2006.

Robiefroid wil terug als consulent gaan werken, met meer gevarieerde opdrachten en met meer klanten in België en het buitenland. Wie hem in maart 2008 opvolgt, is nog niet bekend.