Amerikaanse filmfans kiezen voor Depp en Witherspoon

"Pirates of the Caribbean"-ster Johnny Depp en Oscarwinnares Reese Witherspoon zijn door het Amerikaanse publiek uitgeroepen tot de favoriete filmsterren van het jaar tijdens de People's Choice Awards. Geen grootste show, geen glitter en glamour: dit jaar ontvingen de winnaars hun beeldje thuis, op de filmset of in het buitenland.

Belga

De People's Choice Awards, die gelden als de belangrijkste Amerikaanse publieksprijzen, moesten het dit jaar doen zonder de glitter en glamour waarvoor Hollywood bekend staat. Door de scenaristenstaking moesten de organisatoren hun grootse live-show inkrimpen tot een vooraf opgenomen programma.

Witherspoon nam haar award in ontvangst op de set van haar nieuwe film. Robin Williams, die de meeste Amerikanen wist te overtuigen van zijn komisch talent, gaf een reactie vanuit Kaboel, waar hij de Amerikaanse troepen een bezoekje bracht.

"Pirates of the Caribbean: At World's End", de derde film in de piratenfranchise, werd net als zijn voorgangers uitgroepen tot best gesmaakte film van het jaar. Hoofdrolspeler Johnny Depp won voor het derde jaar op rij de prijs voor beste mannelijke filmster en ook Keira Knightley viel opnieuw in de prijzen: zij won de prijs voor favoriete vrouwelijke actiester.

De People's Choice Awards eren ook televisie- en muzieksterren. Justin Timberlake en Gwen Stefani werden verkozen tot beste zanger en zangeres van 2007. "Grey's Anatomy"-sterren Patrick Dempsey en Katherine Heigl kwamen als favoriete tv-sterren uit de bus.