Rel tussen Henny Huisman en ‘Steracteur’ Mark Tijsmans

Tijdens de uitzending van ‘Steracteur Sterartiest’ was al gebleken dat Mark Tijsmans soms moeite heeft wanneer de jury kritiek heeft op zijn prestatie.

ssimons

BR> In Dag Allemaal haalt Henny Huisman zwaar uit naar Tijsmans, die nog steeds in de wedstrijd zit en een kans maakt op een finaleplaats.

Henny Huisman zegt in het weekblad dat Mark Tijsmans “naast zijn schoenen loopt”. “Hij is een aardige zanger maar hij doet alsof hij een soort Pavarotti is.”

Op tv liet de acteur zich ontvallen dat Henny weg moest en dat is blijkbaar in slechte aarde gevallen bij de Nederlander. Die zegt dat Mark “een veel sympathieker imago heeft dan hoe hij in werkelijkheid is”. Voorts verwijt hij hem dat hij tijdens de opnamen “elke week constant alleen in zijn loge heeft gezeten” en dat hij geen zangles ging volgen bij Peter De Smet, wat de andere kandidaten wél deden.

Henny Huisman was gisteren niet bereikbaar, hij vierde zijn 33ste huwelijksverjaardag. Mark Tijsmans van zijn kant weigert op de rel in te gaan en beantwoordt iedere vraag met “geen commentaar”. Het zit hem dus blijkbaar hoog.

Producer Dries Verhaeghe relativeert het incident. “In elk programma is er wel eens een akkefietje tussen de vakjury en een deelnemer. Elk jurylid heeft zijn eigen mening en die wordt wel eens geventileerd.”

Enkele verwijten blijken echter niet te kloppen. Mark Tijsmans is wel degelijk zangles gaan nemen bij Peter De Smet maar moest een aantal keren passen omdat hij een boek klaar moest hebben. Dat hij asociaal zou zijn, lijkt eveneens overdreven want hij is na afloop van de uitzending vaak te vinden in de bar. Dan zit Henny Huisman al in zijn wagen, op weg naar huis in Zaandam. Hoe dan ook, het kan morgen eindelijk een spannende uitzending worden.

Foto VRT