Diana had Dodi al de bons gegeven

De relatie tussen Diana en Dodi Al-Fayed was al weken voor het dodelijke ongeval in Parijs stopgezet. Dat heeft een goede vriend van de prinses gezegd tijdens de hoorzittingen in Londen.

Belga

"Ze zei met dat alles gedaan was, wat voor mij echt een verrassing was," zegt Rodney Turner, ondervraagd over de verhouding tussen Diana en Dodi Al-Fayed. "Maak je geen zorgen, maak je geen zorgen. Het is helemaal voorbij. Het was een magnifieke ervaring," heeft Diana volgens Turner opgebiecht.

Turner heeft Diana voor het eerst ontmoet in 1995 toen hij haar leverancier van luxe-auto's werd. Ze onderhielden conctact met elkaar ondermeer via hun kinderen. De zoon van Turner zat in dezelfde school als de prinsen William en Harry.

De hoorzittingen zijn begonnen in oktober 2007 en hebben tot doel duidelijkheid te scheppen over het overlijden van Diana. Het is geen proces, er is geen beschuldigde noch aanklacht. Volgens Scotland Yard is een ongeval door overdreven snelheid en dronkenschap van de chauffeur oorzaak van Diana's dood. Dodi's vader Mohamed Al-Fayed meent dat het koppel vermoord is om een huwelijk tussen een moslim en de moeder van de Britse troonopvolger te verhinderen.