Rechter geeft Britney Spears ex-man voogdij over kinderen

Een rechtbank in Los Angeles heeft vrijdag Kevin Federline als de enige wettige voogd aangesteld van de twee kinderen die hij heeft met het aan lager wal geraakte tieneridool Britney Spears. Ook haar bezoekrecht werd voorlopig opgeschort.

AP Ned

Het besluit kwam nadat de politie er eerder donderdag aan te pas moest komen om Britney, die onder invloed leek, over te halen om de kinderen aan haar ex-man over te dragen. Volgens de website van Entertainment Tonight werd zij daarna per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Spears en Federline strijden al enige tijd om de voogdij over hun twee kinderen, de 2 jaar oude Sean Preston en de 1 jaar oude Jayden James. De 29-jarige Federline had de tijdelijke voogdij gekregen, omdat de 26-jarige Spears zich niet altijd even stipt houdt aan afspraken die de rechter met haar maakte. Haar bezoekrecht - zij mocht haar twee kinderen een paar keer per week onder toezicht zien - werd al enkele malen opgeschort.

Het afgelopen jaar maakte Britney het wel erg bont. Op foto's werd vastgelegd dat ze geen ondergoed droeg in het openbaar en ze was vaak dronken. Ze schoor haar hoofd kaal, sloeg haar auto met een paraplu en bracht een maand in een afkickkliniek door.