Oost-Vlaamse huldemedaille voor Nic Balthazar en Annelies Rutten

Nic Balthazar en Annelies Rutten mogen zich vanaf volgende maandag houders van de huldemedaille van de provincie Oost-Vlaanderen 2007 noemen. De twee krijgen de erkenning uit handen van Oost-Vlaams provinciegouverneur André Denys (Open Vld) omdat ze "zich op een positieve manier in de kijker geplaatst hebben en een levende reclame zijn voor de provincie".

Belga

Nic Balthazar maakte met "Ben X" vorig jaar zijn overal enthousiast onthaalde regisseursdebuut. De film bracht de problematiek van autistische kinderen onder de aandacht. Nic Balthazar is overigens de zoon van de voormalige Oost-Vlaamse provinciegouverneur Herman Balthazar. Annelies Rutten is journaliste bij Het Nieuwsblad en kroonde zich in 2007 tot de eerste vrouwelijke laureate van de populaire Eén-quiz "De slimste mens ter wereld".

Naast Rutten en Balthazar ontvangen nog drie andere Oost-Vlamingen de huldemedaille. Mady Van Goethem, een 46-jarige secretaresse uit Sinaai, krijgt de onderscheiding omdat ze het Groot Dictee der Nederlandse Taal won.

Ook Myriam De Bremme (namens Kras vzw, een koepelvereniging die zich inzet voor armen in Gent) en Veronique Hemeryck uit Evergem, uitgeroepen tot beste schoonmaakster van België, nemen de erkenning in ontvangst.