RadioVisie verkiest Peter Van de Veire tot radiopersoonlijkheid 2007

De bezoekers van de mediawebsite RadioVisie hebben Peter Van de Veire van Studio Brussel verkozen tot radiopersoonlijkheid van 2007. Aan de stemming namen 17.233 personen deel. Van de Veire gaat al voor het tweede jaar op rij met de onderscheiding aan de haal.

Belga

Daarnaast werd de Carrièretrofee toegekend aan Michel Follet. De laureaat van die trofee moet 25 jaar aan het werk zijn bij de radio, bekend zijn over de landsgrenzen heen en te weinig waardering hebben gekregen in eigen land. In het verleden mochten onder meer Peter Vandam, Georges Decaluwé en Sylvain Tack de onderscheiding in ontvangst nemen.

Peter Van de Veire en Michel Follet krijgen als trofee een originele zendlamp uit een oude AM-zender van de openbare omroep, gemonteerd op een marmeren voetstuk.

Verder verkozen de bezoekers van de website hun favoriet in elf andere categorieën. Wim Oosterlinck (Q-Music) werd verkozen tot beste presentator, Annemie Peeters (Radio 1) kwam als beste presentatrice uit de bus. Koen Wauters (Radio 1) haalde het in de categorie 'beste nieuwsstem' en Tom Coninckx (Sporza) werd verkozen tot beste sportcommentator. "Peeters en Pichal" (Radio 1) werd verkozen als het beste radioprogramma, de radio stud is Showbizz Bart (Q-Music), de radio babe is Evy Gruyaert (Donna).

Het beste programma-item is de verkeersinformatie, in de categorie 'beste radiostunt' stond de actie Music for Life (Studio Brussel) op de eerste plaats. Donna's Top 2000 werd verkozen als grootste flop en de beste radiowebsite is die van Radio 2.

Alle prijzen worden in de maand mei uitgereikt tijdens een specifieke "Dag van de radio", in Beervelde.