Fixkes dan toch op VTM

De voorbije zondagen sloot 101 Vragen over 2007 steevast af met een cover van dé hit van 2007: kvraagetaan van de Fixkes. Bij VTM vroegen ze zich luidop af of de jongens uit Stabroek wel wilden komen naar de allerlaatste aflevering, eerder dit jaar bedankten ze immers voor Tien om te Zien. De Fixkes hapten toe en maken zondag hun opwachting.

bsouffreau

BR>

Het was wellicht de opmerkelijkste storm in het glas water van 2007. Na wekenlang op Eén te staan in de hitparades met kvraagetaan bedankten Fixkes beleefd voor een optreden in Tien om te Zien. Jos Van Oosterwijck, samensteller van het muziekprogramma, schuwde de grote woorden niet: “Fixkes zijn muzikale racisten”, klonk het.

Frontman Sam Valkenborgh is altijd de eerste geweest om de gemoederen te bedaren, ook nu. “Bij Tien om te Zien moet je playbacken en dat ligt ons niet. Maar wij hebben niets tegen VTM. We waren al een paar keer te zien in hun programma Splash en speelden al enkele keren live bij JIMtv."

"Met 101 vragen over 2007 kregen we het allereerste aanbod waarbij we live op VTM kunnen spelen. En daar zeggen we graag ja op.”

HVGo