Miss Frankrijk dreigt titel te verliezen na naaktfoto's

De begin december verkozen Miss Frankrijk, Valérie Begue, is in opspraak gekomen door aanstootgevende foto's die drie jaar geleden van haar zijn genomen. Dat meldt de Franse pers zaterdag. De voorzitster van het Miss Frankrijk-comité Geneviève Fontenay wil de miss meteen onttronen.

Belga

De foto's werden zaterdag gepubliceerd door het magazine Entrevue. Ze tonen de schoonheidskoningin van het Franse eiland Réunion poserend in een zwembad als Jezus aan het kruis of wellustig de inhoud van een tas yoghurt oplikkend.

"Dit is absoluut onaanvaardbaar", aldus de Fontenay. "Ze moet onmiddellijk ontslag nemen of wij ontslaan haar". Iedereen die Miss Frankrijk wil worden moet een schriftelijke verklaring ondertekenen nooit "onfatsoenlijke" foto's te zullen laten nemen.

"Iemand heeft mij bedrogen", reageerde Begue. Volgens haar waren de foto's testshots die niet bestemd waren voor publicatie en werd ze er ook nooit voor betaald. "Ik was een model, negentien jaar oud. Ik geef toe dat ik een fout heb gemaakt die ik betreur", zo zei ze. "We maken allemaal fouten in het leven".

Ze wil een paar dagen om na te denken over een beslissing.