Openluchtmuseum van Bokrijk open tijdens Winteravonden

Bezoekers die het Openluchtmuseum in het provinciaal domein Bokrijk in Genk ook eens in het donker willen bezoeken, kunnen dat doen tijdens de "Winteravonden" van 26 december tot en met 6 januari. Dan is het Openluchtmuseum telkens van 16 tot 21 uur geopend. De Winteravonden nodigen uit voor een gezellige winterwandeling met tal van randanimatie, zo zegt de Limburgse gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen (sp.a).

Belga

"De Winteravonden in Bokrijk zijn ideaal om even te ontspannen tijdens de drukke feestdagen. De authentieke museumgebouwen vormen een uniek decor voor een gezellige en sfeervolle wandeling. De museumdelen Haspengouw, De Kempen en de Oude Stad worden voor bezoekers opengesteld", aldus Sleypen.

Maar de "Winteravonden" nodigen uit tot veel meer dan wandelen alleen, zo luidt het voorts. In de Oude Stad, Haspengouw en De Kempen zullen de meeste gebouwen geopend zijn en kunnen bezoekers er terecht voor verhalen of om zich te verwarmen aan de gezellige open haard. Onderweg zorgen kraampjes en de herbergen in het museum voor "een natje en een droogje" en creëren muzikanten dat extra tikkeltje gezellige Bokrijksfeer. Cinéma Rex in de Oude Stad zorgt dan weer voor een nostalgische toets met oude filmpjes.

Het Openluchtmuseum zal wel gesloten zijn op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag.