Apple knijpt onafhankelijke nieuwssite dood

De onafhankelijke Apple-site Think Secret sluit, op vraag van Apple, de deuren. Think Secret en Apple hadden een langlopend conflict en hebben uiteindelijk een minnelijke schikking bereikt.

bsouffreau

BR>

Apple gaat bij de makers van de site niet meer aandringen om hun bronnen vrij te geven. In ruil zet de site wel een punt achter zijn activiteiten. Uitgever Nick Ciarelli is blij met de overeenkomst. Hij wil nu zijn studies afwerken en een carrière in de journalistiek uitbouwen.

Ciarelli heeft zijn bronnen nooit vrijgegeven. Bronnengeheim is een van de belangrijkste fundamenten van onafhankelijke journalistiek, maar Apple had daar geen oog voor. Zij eisten meermaals dat

zijn bronnen zou vrijgeven.

Think Secret scoorde enkele belangrijke scoops dankzij informatie die het van een Apple-insider heeft gekregen. Het ging onder meer over de samenwerking tussen Apple en Intel of de release van nieuwe producten. Die voor concurrenten interessante informatie zag Apple liever niet voortijdig uitlekken.

Think Secret had een zeer betrouwbare bron die hoogst waarschijnlijk binnen het technologiebedrijf werkte. Apple wilde via de website te weten komen wie die persoon was. Die naam hebben ze, dankzij de standvastigheid van de Think Secret-redactie, nooit kunnen achterhalen.