VTM en VAF lanceren Faits Divers Doc

Print
VTM en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) lanceren Faits Divers Doc, een gezamenlijk project met als doel de productie van individuele documentaires van Vlaamse documentairemakers die op VTM zullen worden uitgezonden. Dat meldt het VAF donderdag.
De basisfilosofie is dezelfde als die van de Faits Divers-reeks voor fictie: kansen bieden aan creatieve talenten van bij ons, zowel nieuwe documentairemakers als gevestigde waarden.

Documentaires die in België worden gefilmd krijgen de voorkeur. Er wordt vooral gezocht naar bijzondere verhalen die kunnen uitgroeien tot tijdsdocumenten en die een breed kijkerspubliek kunnen interesseren.

Het VAF is tevreden dat VTM - ook zonder bestedingsverplichting van het VAF - opnieuw een structureel partnerschap met het Fonds wil aangaan. Nadat ze met Faits Divers fictie een belangrijke impuls aan de sector hebben gegeven zal hun actief engagement voor de documentaire ook voor dat segment van het beroep zeer betekenisvol zijn.

De eerste reeks Faits Divers fictie leverde speelfilms op als "Verlengd weekend", "De hel van Tanger" en "Vidange perdue". Volgend jaar volgt een tweede reeks.
Nu in het nieuws