"Ik hoor bij de beste 15"

Print
Zaterdag verkiest de wereld een nieuwe Miss World in China. De 19-jarige Halima Chehaima, eerste eredame van regerend Miss België Annelien Coorevits, verblijft al een maand in China om zich voor te bereiden op de finale.
BR>
Waarom zit de eredame in China en niet Miss België zelf?

Halima CHEHAIMA (rechts op de foto): “Annelien heeft al aan Miss Universe deelgenomen en vond het een luxegevangenis. Ze had ook geen zin om nog eens zo lang weg te zijn. Maar er was daarvoor al afgesproken dat ik naar Miss World zou gaan. Als exotisch type (Halima is van Marokkaans- Belgisch-Nederlandse origine, n.v.d.r.) heb ik hier misschien meer kans.”

Hoe schat je je kansen in nu je de concurrentie hebt gemonsterd?

“Er zijn 106 kandidaten. Die worden zaterdag meteen gereduceerd tot 15. Vijf plaatsen daarvan zijn al ingenomen door de winnaressen van de vijf voorverkiezingen die de voorbije weken hebben plaatsgevonden. Beetje fake, die voorverkiezingen, want ze dienen gewoon om ervoor te zorgen dat de meisjes uit ‘belangrijke’ landen zoals de VS en China er zeker bij zijn. Miss China is 1,85 meter en graatmager, je ziet haar beenderen door haar vel heen maar ze zal wel hoog eindigen. Enfin, er blijven nog tien plaatsen over, en ik vind dat ik er daar een van verdien.”

Waarom verdien je die plaats in de top 15?

“Op basis van mijn inzet hier. De chaperonnes die de meisjes begeleiden - we mogen zelfs niet naar het toilet zonder hen - letten op ons gedrag: op tijd zijn, beleefd zijn, tafelmanieren, taalgebruik... Het zijn een soort spionnen voor de jury, maar ik kom supergoed met hen overeen. Ze hebben me al dikwijls complimenten gegeven en zeggen andere meisjes dat ze een voorbeeld aan mij moeten nemen.”

Het uiterlijk speelt toch ook nog altijd een grote rol?

“Zeker. De rest van de meisjes zijn bijna allemaal ‘hermaakt’: minstens een borstvergroting of facelift, opgespoten lippen, valse wimpers, haarextensies... Ikzelf ? Ik heb ten eerste geen geld voor dergelijke ingrepen en ik ben er ook tegen. Niet alle operaties zijn goed gelukt. Miss Dominicaanse Republiek heeft na vier operaties twee verschillende borsten. En littekens achter haar oren dankzij een facelift.”

Heb je iets van China kunnen zien?

“Minder dan ik had gewild. We zijn wel naar de Chinese Muur geweest en naar het Olympisch Stadion in Peking. Echt indrukwekkend. Maar vrije tijd hebben we nauwelijks, we repeteren enorm veel. We zitten hier in Sanya op een prachtig tropisch eiland, maar we mogen niet naar het strand of naar het zwembad. De controle is heel streng in het hotel. Miss Italië en Miss Kroatië zijn betrapt toen ze langs de noodtrap probeerden weg te glippen naar familie. Andere meisjes zijn voor de lol van balkon naar balkon gesprongen, tot ze op het balkon van een chaperonne uitkwamen.”

Alweer concurrentes minder. Voor de rest alles oké?

“Ik ben een beetje verkouden en heb een oogontsteking gehad. En de informatie die er over mij op de website van Miss World staat, klopt niet. Een jaar stage op Malta? In een rustoord en bakkerij gewerkt? Geen idee waar dat vandaan komt. En mijn hobby zou zwemmen zijn. Dat haatte ik op school (lacht)! Ik hou van pianospelen, muziek en koken.”

Voor ons een sonate, goed doorbakken aub. En veel succes zaterdag.

(Foto MWO/www.tianya.cn)
Nu in het nieuws