Gele kaart van Test-Aankoop voor Belgacom TV over Anderlecht-Standard

Print
Ondanks de beslissing van Belgacom TV om aan al zijn digitale abonnees de voetbalwedstrijd Anderlecht-Standard gratis aan te bieden, heeft consumentenorganisatie Test-Aankoop donderdag een gele kaart gegeven aan het bedrijf. Test-Aankoop verwijt Belgacom TV dat zijn promoties niet duidelijk zijn.
"In augustus heeft Belgacom TV in een persbericht laten weten dat de abonnees van de formule 'Classic +' gratis kunnen kijken naar de eerste voetbalwedstrijd van het weekend", zegt Test-Aankoop. Dit weekend is dat de match Anderlecht-Standard van vrijdagavond.

"Maar nu heeft Belgacom TV zijn eigen 'Classic +'-abonnees getackeld door hen deze match te ontzeggen. Test-Aankoop heeft daarom de gele kaart bovengehaald en uiteindelijk heeft Belgacom beslist dat al zijn abonnees gratis naar de match mogen kijken", luidt het bij Test-Aankoop. "Belgacom spreekt over een commerciële geste, maar daar is hier geen sprake van."

Test-Aankoop is niet te spreken over de "onduidelijke en bewust ondoorzichtige aanbiedingen" in de wereld van de digitale tv. "Het is hoog tijd dat er meer controle komt op het aanbod van de distributeurs van kabeltelevisie en zijn digitale tegenhanger", luidt het.
Nu in het nieuws