"Zelfs mijn vrouw heb ik het nog niet verteld"

Print
Onrust bij de ‘Thuis’-kijkers. Eind vorige week zagen ze hoe Leontien en Marie met z’n tweeën Luc om het leven brachten en inmiddels was ook al te zien hoe ze de slechterik onder de grond stopten.
Maar hoe zit het nu eigenlijk? Er is toch nooit aangekondigd dat acteur Mark Willems ‘Thuis’ zou verlaten? Is Luc nu dood of niet? De mailbox van de programmamakers puilt uit. “We krijgen sowieso veel reacties van onze kijkers, maar dit keer zijn het er meer dan normaal”, knikt producer Anke Mouton. “We merken dat het leeft, ook al omdat we in onze omgeving vaker aangeklampt worden. Of de mensen blij of verdrietig zijn? Geen van beiden. Voorlopig is er in de reacties vooral sprake van ongeloof. ‘Dit kan toch niet?’ Dat komt vooral omdat nergens gecommuniceerd is dat Mark uit ‘Thuis’ verdwijnt. Doorgaans gebeurt dat wel, en zijn de kijkers enigszins voorbereid.”

Dat - na de verhaallijn rond de dubbelganger van Frank Bomans - niets de ‘Thuis’-kijker nog kan verbazen, is dus niet waar. “Wat er met Luc gebeurt, is toch wat geloofwaardiger”, belooft Mouton. “Wie even goed nadenkt, komt hier zelf ook op. Kijk, als we er niet af en toe van deze dingen instoppen, wordt het saai, maar we zorgen wel dat het geloofd kan worden. Da’s onze voornaamste bekommernis.”

Acteur Mark Willems denkt er kennelijk het zijne van. “Ik heb het moeilijk met moorden in soaps”, zegt hij. “Op den duur gaan mensen denken dat het iets alledaags is, terwijl het - laten we niet overdrijven - helemaal niet zó frequent voorkomt. Of ik het daar met de makers over gehad heb? Nee. Meestal hebben wij acteurs wel inspraak, maar in dit geval was de verhaallijn al zo ver gevorderd toen ik het script onder ogen kreeg, dat het geen zin had om er tegen in te gaan. ‘Jongens, los dit eens effe anders op’, dat was nu niet aan de orde.”

Dat Willems op straat al herhaaldelijk werd aangesproken over de mysterieuze verhaallijn, hoeft geen betoog. “De teneur is positief”, zegt hij. “Ze vinden allemaal dat het de slechte kant opgaat met Luc, maar desondanks blijven ze sympathie voor ‘m koesteren. Omdat hij al zo veel heeft meegemaakt, vermoed ik. Het is alleszins leuk om te weten dat ik niet uitgespuwd word (lacht).”

Tot de programmamakers klaarheid scheppen, houdt Willems de lippen stijf op elkaar. “Daar heb ik geen moeite mee”, glimlacht hij. “Mijn familie en vrienden zagen me de oren van het hoofd, maar als ze willen weten hoe het afloopt, dan zijn ze bij mij aan ‘t verkeerde adres. Zelfs mijn vrouw weet het niet. Zoiets verklappen, is not done, vind ik.”
Nu in het nieuws