Botanique stelt politieke affiches en perstekeningen tentoon

De politieke affiche en perstekening vormen van 22 november tot 30 december het onderwerp van de tentoonstelling Politic'art in de Brusselse Botanique. Werken van internationale affichetekenaars worden er geconfronteerd met die van Belgische perstekenaars.

Het eerste deel van de tentoonstelling bevindt zich in het "Museum" van de Botanique en toont tientallen affiches die bekroond werden tijdens de Triënnale van de Politieke Affiche van Bergen. Een deel van de selectie zal in het bijzonder gewijd zijn aan de migratieproblematiek. Het herinnert aan de herkomst van de migranten en de politieke gevolgen van de huidige migratiestromen.

Een ander deel van Politic'art toont een selectie van de beste perstekeningen sinds de prijs Press Cartoon Belgium acht jaar geleden gelanceerd werd. De bezoeker vindt er tekeningen van onder meer Kroll, Kamagurka, Vadot, Kanar, Zak en Cost. In de "Galerie" van de Botanique wordt Cécile Bertrand, cartooniste, illustratrice, plastisch kunstenares en laureate van de editie 2007 van de Press Cartoon Belgium in de schijnwerper geplaatst. Meer informatie op www.botanique.be.

Nu in het nieuws