Scenaristen onderbreken staking voor optreden Elizabeth Taylor

Op 1 december houden de scenaristen in Hollywood speciaal voor Elizabeth Taylor een "staakt-het-vuren". De 75-jarige Hollywoodlegende geeft dan een optreden in de Paramount Studio's ter gelegenheid van Wereldaidsdag. De vakbond van scenaristen belooft geen stakingsposten op te stellen tijdens haar theateroptreden.

Belga

Taylor speelt, samen met collega James Earl Jones, voor Wereldaidsdag in het theaterstuk "Love Letters". De opbrengst van de avond gaat integraal naar de bestrijding van aids. Taylor stelt zich solidair op tegenover de stakers. De ster wil het theatergebouw niet betreden zolang stakingsposten de ingang versperren. Maar de scenaristen willen het eenmalige optreden van de ster voor geen geld van de wereld missen en onderbreken hun staking voor één dag.

De actrice uit films als "Giant", "Jane Eyre" en "Cleopatra" staat na vele jaren nog eens in de schijnwerpers. Haar laatste theateroptreden dateert van 1983 in het stuk "Private Lives". Toen stond Taylor nog op het podium met haar vijfde echtgenoot, wijlen Richard Burton.

Nu in het nieuws