Louis Vuitton wint rechtszaak om videoclip Britney Spears

Print
De fabrikant van luxeartikelen Louis Vuitton heeft een rechtszaak gewonnen die was aangespannen vanwege een videoclip van Britney Spears waarin namaak-Vuitton stoffen zijn gebruikt.
Een rechtbank in Parijs heeft Sony BMG en MTV Online gelast om de video Do Something niet langer in enige vorm uit te zenden of reclame voor de video te maken. Ook hebben beide bedrijven elk een boete van 80.000 euro opgelegd gekregen, zei een woordvoerder van Louis Vuitton maandag. Britney Spears werd niet persoonlijk schuldig bevonden.

In de openingsscène van de bewuste video verschijnt Spears in de bestuurdersstoel van een pikant roze Hummer, zwevend op denkbeeldige wolken. In een shot van enkele seconden trommelen vingers op een dashboard dat bedekt is met wat lijkt op het "Cherry Blossoms" ontwerp van Vuitton: donkerroze bloesems op een bleekroze, webachtige achtergrond, versierd met het "LV" logo. De rechtbank omschreef de video als een "aanval" op het merk Luis Vuitton en het luxueuze imago van de fabrikant.
Nu in het nieuws