Groot-Brittannië en Al Gore domineren Emmy Awards

Print
Groot-Brittannië en de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore hebben maandagavond de belangrijkste prijzen in de wacht gesleept tijdens de vijfendertigste uitreiking van de International Emmy Awards in New York.
Acteur en Brits schrijver Stephen Fry won met "Stephen Fry - The secret life of a manic depressive" de prijs voor beste documentaire. Naast Fry gingen nog heel wat andere Britten aan de haal met een Emmy. Groot-Brittannië was de grote slokop van de avond met onder meer komisch acteur Jim Broadbent die een Emmy won voor beste acteur.

"Death of a president", de fictieve documentaire van de Britse regisseur Gabriel Range over de moord op George W. Bush, werd uitgeroepen tot beste tv-film. "Litte Britain Abroad" van de BBC won de award voor beste komische serie.

De laatste Emmy van de avond en meteen ook de meest prestigieuze, de Founders Award, werd overhandigd aan Al Gore voor zijn rol in het opstarten van Current TV, een zender die films en inhoud zal aanbieden, en zijn rol in de strijd tegen de opwarming van de aarde. "Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst van de democratie erg zal afhangen van de democratisering van televisie", zei Al Gore.

De Emmy Awards worden jaarlijks uitgereikt door de International Academy of Arts and Television. De vereniging werd gesticht in 1969 en verenigt de verspreiders, producenten en internationale distributeurs. De prijzen werden in het leven geroepen om de beste televisieprogramma's buiten de VS te belonen.
Nu in het nieuws