Belgische fotograaf Geert Goiris wint fotografieprijs Vevey

Print
Geert Goiris heeft de Zwitsere fotografieprijs "Grand prix international de photographie de Vevey" in de wacht gesleept.
De Belgische fotograaf wordt beloond met 30.000 Zwitsere frank, omgerekend ongeveer 18.000 euro. De fotograaf heeft nu een jaar de tijd om zijn project te realiseren: een expeditie naar de Zuidpool. Zo wil Goiris een science fiction-oeuvre creëren.

Binnenkort zal Goris afzakken naar de Belgische poolbasis in aanbouw, Princess Elisabeth. Na een verblijf van drie maanden op Antarctica zal de fotograaf zijn foto's in samenwerking met een schrijver organiseren en uitwerken tot een verhalend science-fictionwerk. Het eindresultaat zal te zien zijn op het film- en fotografiefestival "Images'08" in september 2008 in Vevey.

De jury in het Zwitserse stadje verkoos het project van Goiris uit 600 inzendingen van fotografen uit alle continenten. Dat is een recordaantal voor de fotografieprijs van Vevey. Die looft een van de grootste geldsommen uit voor de winnaar van een fotografieprijs.
Nu in het nieuws