Laatste onderhandelingen in Hollywood zijn mislukt

Print
De scenaristen van Hollywood zijn maandag voor de eerste keer in 20 jaar in heel de Verenigde Staten voor onbepaalde tijd in staking gegaan.
Een minuut na middernacht lieten de ongeveer 12.000 leden van de schrijversvakbond Writers Guild symbolisch de pen vallen, om 9.00 uur plaatselijke tijd werden de eerste stakingspiketten opgericht voor de grootste televisiecentrale in New York, drie uur later was Hollywood zelf aan de beurt. Het sociaal conflict zal volgens deskundigen vele film- en televisieproducties lamleggen en miljoenen kosten.

De auteurs willen meer geld voor het hergebruik van hun werk op internet en dvd's. De film- en televisieproducenten wijzen dit af. De Los Angeles Times berichtte op haar website dat beide partijen zondag onder druk van een federaal bemiddelaar nog voor een laatste onderhandelingspoging waren samengekomen - zonder succes. Na meer dan tien uur durende gesprekken verlieten de onderhandelaars van het Writers Guild of America (WGA) 's avonds laat het overleg en verklaarden de staking als begonnen.
Nu in het nieuws