"Vermist" noteert beste Vlaams openingsweekend van laatste tien jaar

Print
Tot nu toe zijn al ruim 61.600 mensen naar de bioscoop getrokken om er de film "Vermist" van Jan Verheyen te zien. De film, die vanaf 31 oktober draait in de bioscoop, noteerde afgelopen weekend het beste Vlaamse openingsweekend van de laatste tien jaar. Dat deelt het Vlaams Audiovisueel Fonds maandag mee.
Het marktaandeel van de Vlaamse film klom afgelopen weekend tot een record van 35 pct. Dat was niet alleen te danken aan "Vermist", maar ook aan de Vlaamse films "Ben X" en "Plop en de pinguïn". Het vorige record van 33 pct dateert al van midden december 2003, toen tegelijkertijd "Team Spirit II" en "De zaak Alzheimer" in de bioscoop liepen.

"Vermist" vertelt het verhaal van het verdwenen meisje Evi. De Cel Vermiste Personen moet op zoek gaan naar aanwijzingen en legt daarbij een parcours van leugen, bedrog en prostitutie bloot. De hoofdrollen worden vertolkt door Koen De Bouw, Stan Van Samang, Kevin Janssens, Joke Devynck, Cathérine Cools, Filip Peeters en Hilde Van Mieghem.

"Ben X" van Nic Balthazar trok tot nu toe al 180.000 bezoekers. De film gaat over een autistische jongen die gepest wordt op school. "Plop en de pinguïn" van Dennis Bots is de zevende film in de kabouter Plop reeks. Voor die film staat de teller momenteel al op meer dan 90.000 bezoekers.
Nu in het nieuws