Céline Dion gelauwerd op World Music Awards in Monaco

Print
De allergrootsten uit de internationale muziekscène, met Céline Dion op kop, paradeerden zondagavond over de rode loper van de World Music Awards in Monaco. De Canadese zangeres Céline Dion heeft er de hoogste onderscheiding ontvangen: de Legend Award.
De 39-jarige Dion kreeg de Legend Award voor haar "uitzonderlijke bijdrage aan de muziekindustrie". De Canadese gaat met de verkoop van 180 miljoen albums de muziekgeschiedenis in als de best verkopende artieste.

Céline Dion kreeg de prijs uit handen van prins Albert II, die zei dat haar stem "de harten op de wereld streelt en op ieders gezicht een lach doet verschijnen".

De grote winnaar van de avond was de Britse zanger Mika. Hij ontving vier awards voor onder meer beste nieuwkomer en beste zanger. Avril Lavigne sleepte de awards voor beste pop/rockzangeres en beste Canadese zangeres in de wacht en Akon was de beste R&B-zanger. Rihanna ging aan de haal met de prijs voor beste entertainer en beste zangeres.

Monaco is opnieuw het toneel van de World Music Awards, sinds de prijsuitreiking in 2004 was verhuisd naar Las Vegas, daarna naar Hollywood (2005) en Londen (2006). De opbrengst van de avond wordt gebruikt voor de financiering van een kinderziekenhuis in Darfoer.

De World Music Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de internationaal best verkopende artiesten.
Nu in het nieuws