Opnames nieuwe Batman-film geschrapt in Hongkong wegens vervuiling

Sommige dingen kunnen zelfs superhelden niet vermijden of oplossen. Batman moest dat aan den lijve ondervinden tijdens de opnames van de nieuwe film "The Dark Knight" in Hongkong. Volgens het filmscript moest de held vanuit een vliegtuig in de Victoria Haven springen, maar de stunt moest geschrapt worden omdat het water in de haven veel te vervuild is.

Belga

Volgens bronnen in de krant the Sunday Morning wezen testen uit dat het water in Victoria Bay er nog slechter aan toe is dan alles wat in Gotham City, de fictieve stad van Batman, geproduceerd wordt. In het water zitten volgens de testen alle soorten bacteriën die het leven kunnen bedreigen, zoals salmonella en tuberculose. Een plaatselijke directeur van de milieuorganisatie WWF was niet verbaasd. "Zelfs met een Batpak aan is zwemmen in het water van de haven af te raden. Er zit zelfs nog een verschrikkelijke hoeveelheid vuiligheid in de zijrivier die naar de haven vloeit", aldus Andy Cornish.

De opnames van de nieuwe Hollywoodfilm vinden normaal plaats in Hongkong van 6 tot 12 november. De Victoria Bay doet dienst als locatie voor Gotham City. Ook het International Finance Centre en het Peninsula Hotel in Hongkong worden gebruikt in de film van major Warner Bros. Christian Bale en Morgan Freeman spelen de hoofdrollen. De film komt ten vroegste in 2008 in de zalen.