Anne-Marie Gilis heeft relatie met baas VIJFtv

VIJFtv-presentatrice Anne-Marie Gilis (31) heeft al anderhalf jaar een relatie met Patrick Tillieux, de op één na hoogste baas van ProSiebenSat.1, eigenaar van de SBS-televisiezenders waartoe ook VT4 en VIJFtv behoren. Dat meldt TV Familie. Gilis zelf wil geen commentaar kwijt.

ghouben

Het gerucht van de relatie tussen VIJFtv-presentatrice Anne- Marie Gilis en haar baas Patrick Tillieux gaat al langer. Twee jaar geleden deed het al de ronde, maar toen ontkende Gilis nog in alle toonaarden.

Volgens TV Familie is de vonk tussen Tillieux en Gilis even later toch overgesprongen. De twee zouden al anderhalf jaar een relatie hebben en sinds begin dit jaar samenwonen op een appartement in Ukkel. “Ik wil hier liever niet op reageren,” zegt Anne-Marie Gilis. “Ik heb nog nooit over mijn privéleven gepraat in de pers en ga dat ook nu niet doen. ”

Nog volgens TV Familie zou de relatie tussen Tillieux en Gilis voor heel wat spanningen zorgen op de werkvloer van VIJFtv. “Het artikel is gebaseerd op anonieme getuigenissen, ik ga daar niet op reageren,” zegt SBS-woordvoerder Kristof Demasure. “We praten nooit over het privéleven van onze mensen in de pers.”

Op de VRT leidde de relatie tussen toenmalig directeur televisie Aimé Van Hecke en Eén-netmanager Bettina Gheysen tot een overplaatsing van die laatste. Heeft een relatie tussen een baas en een werknemer bij SBS gevolgen voor de positie van een van beiden binnen het bedrijf? “De VRT is een openbare instelling, SBS is een commercieel bedrijf,” reageert Demasure.

Anne-Marie Gilis presenteert op VIJFtv het tweede seizoen van Leefwereld waarin ze mensen toont die een bijzondere ervaring hadden. Eerder was Gilis al actief bij VT4, Vitaya, Kanaal Z, RTV, TV Limburg en 4FM.

Sofie Dewaele

En er is nog relatienieuws uit VIJFtv-hoek. Volgens het weekblad Story gaan VIJFtv-gezicht Sophie Dewaele en haar man Erik Strieleman na acht jaar huwelijk uit elkaar. Toevallig detail: de twee leerden elkaar kennen bij de openbare omroep, waar Dewaele als omroepster werkte. Hun relatie betekende toen het einde van Eriks carrière als netmanager.