Beauty Drew Duerinck wil eerherstel

“Altijd is cognacje ziek”, het is een van de vele grappige blunders die te horen waren in Beauty & de Nerd.

ghouben

Maar Drew Duerinck hield voet bij stuk dat ze het kinderliedje niet fout zong, en ze vond zelfs het nodige bewijs hiervan op het internet. Het bewijs dat Drew het bij het rechte eind heeft, moet je overigens niet eens zo ver gaan zoeken.

Geef ‘Altijd is Kortjakje ziek’ in op zoeksite Google en je komt meteen uit op Wikipedia, de grote internetencyclopedie. “Volgens een afstudeeronderzoek gaat het lied oorspronkelijk over Rachel Valderappus uit de 17de eeuw. Zij voerde haar werk niet goed uit omdat zij vaak beschonken was. Daarom wordt zij in dit lied aangeduid als Cognacje, later verbasterd tot Kortjakje”, leest Drew ons voor door de telefoon. “Ik heb het liedje ook zo geleerd van mijn moeder en zij van de hare.”

De 21-jarige Antwerpse voelt zich vernederd en wil nu eerherstel. “Ze maken mij belachelijk maar als even kijken op het internet volstaat om te bewijzen dat ik het niet fout heb, wie is er dan dom? Ik weet wel dat ik wat domme dingen gezegd heb in Beauty & the Nerd omdat ik nogal impulsief ben. Maar ik ben niet dom. Ik werk als logistiek bediende voor een transportbedrijf waarvoor ik vier talen moet beheersen. Nederlands, Frans, Engels, Duits en ik kan me ook in het Spaans uit de slag trekken. Men noemt mij in het programma trouwens ook paaldanseres, terwijl ik dat in het verleden gewoon als hobby heb gedaan.”

Beauty & de Nerd VTM om 20.35u