"Mercedes Diana botste misschien met andere auto"

De Mercedes waarmee prinses Diana en haar partner Dodi al-Fayed tien jaar geleden het fatale ongeval kregen in een Parijse tunnel, is mogelijk eerst tegen een andere wagen gebotst.

Belga

Dat bleek maandag bij het gerechtelijk onderzoek. De Franse getuigen Jean-Claude Catheline en zijn vrouw Annick vertelden via een videoverbinding vanuit Parijs aan het Hooggerechtshof in Londen dat ze die bewuste nacht van 31 augustus 1997 twee donkerkleurige wagens zij aan zij door de Pont de l'Alma Tunnel in Parijs zagen rijden.

Ze hoorden het geluid van een botsing en gierende remmen toen ze op het voetpad vlakbij de ingang van de tunnel wandelden. "Ik denk dat we het geluid hoorden voor de wagen de tunnel inreed", aldus Jean-Claude Catheline.

Het stel was een avondje uitgeweest in Parijs, samen met hun dochter en diens vriend David Le Ny. Ze stapten van bij de Eiffeltoren terug naar hun wagen, toen het ongeval zich voordeed. "We hoorden het geluid van twee wagens die op mekaar reden", aldus Annick Catheline, terwijl Le Ny een grote donkere auto zag die er snel naartoe reed. Ze verklaarden ook dat ze in de tunnel net na het ongeluk een man zagen rennen.

De jury van zes mannen en vijf vrouwen en onderzoeksrechter Scott Baker trokken vorige week naar Parijs om daar de laatste ogenblikken van Diana en haar minnaar na te trekken.

Nu in het nieuws