"Beauty and the Beast" wint vijf Vlaamse Musicalprijzen

Op de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen in de Zuiderkroon in Antwerpen is de musical "Beauty and the Beast" maandagavond vijf keer in de prijzen gevallen. Zowat 1.200 genodigden en musicalliefhebbers woonden de avond bij.

Belga

De prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol werd weggekaapt door Jelle Cleymans voor zijn rol van Kuifje in "Kuifje-De Zonnetempel". Die musical had de meeste nominaties, namelijk acht, en sleepte twee prijzen in de wacht. De regisseur, Frank Van Laecke, mocht de musicalprijs voor Beste Regisseur in ontvangst nemen.

De prijs voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol werd overhandigd aan Leah Thys voor haar vertolking van Marlene Dietrich in "Marlene".

De Disneymusical "Beauty and the Beast" was de grote winnaar en kaapte liefst vijf prijzen weg. Peter Van de Velde kreeg de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol, Goele De Raedt was uitverkoren in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol.

Steve Beirnaert is voor zijn rol van Lefou gekozen tot Beste Aanstormend Talent en krijgt daarvoor van de Stichting Hedendaagse Musical (STIHMUL) 2.500 euro. "Beauty and the Beast" won ook de Radio 2-Publieksprijs en de prijs voor Beste Ensemble.

De musical "Sunjata, de leeuwenkoning van Mali" van HETPALEIS werd beloond met drie prijzen. De voorstelling werd door de vakjury uitgeroepen tot Beste Musical. Daarnaast gingen ook de prijs voor Beste Inhoudelijke Prestatie (tekst en muziek) en de prijs voor de Beste Creatieve Prestatie (voor het decor- en lichtontwerp) naar "Sunjata".

Elk jaar reikt de vakjury ook een prijs voor Bijzondere Verdienste uit. Dit jaar gaat die onderscheiding naar producent Studio 100, die al tien jaar familiemusicals maakt.

Vastgoed

Jobs in de regio