Hommeles bij verkiezing Miss Belgian Beauty

Print
De verkiezing van Miss Belgian Beauty 2008 kent een bewogen verloop. Zaterdag werden de Gouden Twaalf verkozen. Jolien Barbier (20) uit Alken (midden), Caroline Vandewijer (24) uit Sint-Truiden (links) en medetopfavoriete Katrien Goris (21) uit Kampenhout beslisten echter zelf uit de wedstrijd te stappen. Een en ander zou te maken hebben met partijdigheid van organisator Ignace Crombé, maar die ontkent dat.
BR> Nadja Sebbar (rechts) is de enige Limburgse Miss Belgian Beauty-kandidate die nu nog in de running is.

Het was al het derde incident in deze campagne. Eerst werd er een Waals meisje uit de wedstrijd gezet omdat bekend werd dat ze als escortmeisje werkte. Later haakten twee andere meisjes af, de Waalse Céline Boudin en de Ekerse Sophie van den Bergh. Voor de kusttournee waren er daarom maar zeventien meisjes. Nu kreeg organisator Ignace Crombé opnieuw met drie afzeggingen te maken in het zicht van de verkiezing van de Gouden Twaalf.
Jolien Barbier (20) uit Alken, Caroline Vandewijer (24) uit Sint-Truiden en medetopfavoriete Katrien Goris (21) uit Kampenhout hielden het voor bekeken.

Het betekent dat ze een boete van 1.500 euro zullen moeten betalen want ze hebben wél de reis naar Egypte meegemaakt.

Voorkeur

Wat hen precies dwarszit willen de meisjes niet kwijt. Gefluisterd wordt dat Ignace Crombé zich niet als een neutrale organisator zou hebben gedragen en dat hij een voorkeur zou hebben voor Nele Somers. Dat ontkent hij formeel.

“Ik beschik slechts over één vijfde van één zevende van de punten. Alle kandidaten mogen de uitslagen achteraf komen inkijken.”

Medefavoriete Katrien Goris geeft op haar website weinig uitleg. “Na de reis naar Egypte zat ik met een dubbel gevoel over het verdere verloop van de verkiezing en na lang nadenken heb ik, samen met twee andere finalistes, de beslissing genomen om me van de wedstrijd te distantiëren en dit om uiterst persoonlijke redenen,” meldt ze cryptisch.
Blijkbaar hebben ze echter alle drie dezelfde persoonlijke redenen. Ze hebben in ieder geval alle drie dezelfde advocaat en die heeft hen kennelijk de raad gegeven voorlopig te zwijgen.

Geen van de meisjes was gisteren bereikbaar voor commentaar. “De betrokkenen moeten uitleg geven, ik ben hun spreekbuis niet”, verklaarde Ignace Crombé zaterdag.
“Ik probeer hen ook al vier dagen vergeefs te bereiken.”

Beloning

Topfavoriete Nele Somers eindigde zaterdag tweede. Ze liet zich naar eigen zeggen door de roddels niet uit haar lood slaan.
“Ondanks mijn zwak resultaat voor de televoting ben ik tevreden. De andere punten werden toegekend door drie onafhankelijke jury’s en niet door de organisatie.”

De enige Limburgse kandidate die nu nog overblijft in de Miss Belgian Beauty-verkiezing is Nadja Sebbar (23) uit Tessenderlo. “Het dringt nog niet tot me door dat ik zelfs op de vierde plaats sta, maar ik blijf met mijn twee voeten op de grond”, glunderde ze meteen na de bekendmaking van de Gouden Twaalf.
MEEST RECENT