Ang Lee rijft tweede Gouden Leeuw binnen

Print
De Taiwanese regisseur Ang Lee heeft zaterdag op het filmfestival van Venetië een tweede Gouden Leeuw in de wacht gesleept met zijn erotische thriller "Lust, caution". Ang Lee kreeg de onderscheiding twee jaar geleden al voor zijn prent "Brokeback mountain".
Ang Lee kreeg de prijs uit handen van de directeur van het festival, Marco Müller. De originele titel van de film luidt "Se, Jie". Het is een verhaal vol spionage en seks dat zich afspeelt in het Shanghai van de jaren '40. De mooie Tang Wei speelt de rol van een jonge comédienne die leert spioneren. Ze verleidt de gevaarlijke Mr. Ille, alias Tony Leung. Ze beginnen een perverse verhouding waarin de een de ander manipuleert.
"Lust, caution" werd gekozen uit 22 inzendingen.

De Italiaanse regisseur Bernardo Bertolucci kreeg de Gouden Ereleeuw voor zijn hele oeuvre.

Brad Pitt werd gelauwerd als beste acteur (de prijs Coppa Volpi) voor zijn hoofdrol in "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" van regisseur Andrew Dominik. Actrice Cate Blanchett ging aan de haal met de onderscheiding voor de beste actrice (de prijs Coppa Volpi), dankzij haar rol in "I'm not There" van Todd Haynes.

Andere prijzen: Zilveren Leeuw voor beste regie: "Redacted" van Brian De Palma, Prijs van de jury: "La Graine et le Mulet" van Abdellatif Kechiche en "I'm Not There" van Todd Haynes, Marcello Mastroianni-prijs voor beste jongere: Hafsia Herzi in "La Graine et le Mulet" van Abdellatif Kechiche.

Het filmfeest op het Lido van Venetië geldt naast Berlijn en Cannes als het belangrijkste van de wereld.

.

Nu in het nieuws