Vier doden en 40 gewonden bij botsingen tussen Fatah en Hamas

Vier Palestijnen zijn maandag in de Gazastrook gedood bij botsingen tussen Fatah, de partij van president Mahmoud Abbas, en Hamas, zo is uit medische bronnen vernomen. De slachtoffers zijn een 12-jarige jongen, twee andere burgers en een lid van de politie van Hamas, de Palestijnse beweging die de controle heeft in de Gazastrook.

Belga

Bij de schermutselingen, die zich Khan Younès, in het zuiden van de Gazastrook, voordeden, raakte een veertigtal Palestijnen gewond. "De politie probeerde een kleine manifestatie van Fatah in Khan Younès uiteen te drijven en werd door gewapende mannen belaagd", zei woordvoerder Islam Chahwan van de politie van Hamas over de omstandigheden waarin de Palestijnen gedood werden.

Fatah, dat door wijlen Yasser Arafat opgericht is, vierde maandag de 43ste verjaardag van de verzetsbeweging. President Abbas deed bij deze gelegenheid in Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever, een oproep om een nieuwe start te nemen met Hamas als de islamistische beweging afstand doet van de macht in Gaza.