2008 volgens Financial Times: Clinton president, olie kost 100 dollar

Hillary Clinton zou volgend jaar de Amerikaanse presidentsverkiezingen winnen. De prijs van een vat ruwe olie zal voor het eerst boven de 100 dollar per vat uitstijgen en de Amerikaanse economie zou niet in een recessie terechtkomen. Dat verwacht althans de Britse zakenkrant Financial Times voor 2008.

Belga

President Pervez Musharraf van Pakistan heeft volgens de zakenkrant minder dan 50 procent kans om aan de macht te blijven. De Russische president Poetin zou op zijn beurt -ook al moet hij de post van president afstaan- de facto de macht in handen houden.

Daarnaast wordt ook een toenemend succes van internetgroeimotor Google voorspeld, waardoor de concurrenten Microsoft, Yahoo! , AOL of EBay allianties of fusies zullen aangaan. Ook verwacht de FT een daling van de intrestvoeten in de eurozone en een blijvend verzet van China tegen de opwaardering van haar munt, de yuan.

De zakenkrant verwacht ook dat Hillary Clinton de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal winnen. "Behalve een enorme verrassing, zal de Democrate de verkiezingen winnen", luidt het, verwijzend naar de onpopulariteit van de huidige Republikeinse administratie.

De Financial Times verwacht daarnaast ook dat de kredietcrisis zal aanslepen en is vooral bezorgd over de "besmetting" van de crisis buiten de VS. Daarentegen zou de Amerikaanse economie standhouden, zo wordt verwacht. Begin 2008 zou de economie nog op de rand van een recessie balanceren, maar voor nadien wordt een herstel verwacht. "Maar niettemin blijft de globale economische groei zwak en zal ze kwetsbaar blijven voor elke bijkomende schok", staat in de krant.

De voorspellingen van de Financial Times bleken in het verleden vaak raak. Zo werd onder meer de overwinning van Nicolas Sarkozy in Frankrijk, de kredietcrisis in de VS en de doorbraak van Barack Obama op de politieke scène in de VS voorspeld.