Drie doden nadat bosbrand vrachtwagenkonvooi insluit in Australië

In West-Australië zijn drie doden, twee volwassenen en een kind, gevallen nadat hun vrachtwagenkonvooi ingesloten werd door oprukkende bosbranden. De drie inzittenden van twee verschillende vrachtwagens konden niet ontsnappen aan de vlammen. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC op zijn nieuwssite.

Belga

Het drama deed zich voor op een weg die tijdens het weekend meerdere keren afgesloten was door de dreigende branden die er sinds vrijdag woeden. Het konvooi begaf zich zondag op de weg nadat die juist heropend was. Zes andere voertuigen van het konvooi konden wel op tijd de vlammen ontvluchten.

De politie trof de verkoolde lichamen zondagavond aan, ten oosten van de stad Perth. Het konvooi reed in Westelijke richting doorheen een nationaal park.

Een van de vrachtwagens reed door tot het stadje Southern Cross. Volgens de politie had de man verbrande handen. De andere chauffeurs haakten hun oplegger af en maakten rechtsomkeer naar naar Coolgaardie.

Sinds vrijdag zijn door de branden al meer dan 10.000 hectare verwoest. Hoge temperaturen en een sterke wind liggen aan de basis van de branden.