Verkiezingen Pakistan 4 weken uitgesteld

De parlementsverkiezingen in Pakistan, die normaal op 8 januari 2008 moesten plaatsvinden, zijn met "minstens vier weken" uitgesteld. Dat zegt een verantwoordelijke van de Pakistaanse regering volgens het Franse agentschap AFP, vier dagen na de moord op oppositieleidster Benazir Bhutto.

Belga

"Het is zeker: de verkiezingen zullen met minstens vier weken, en meer indien nodig, worden uitgesteld", aldus de regeringsbron.

De Pakistaanse Volkspartij (PPP) van Benazir Bhutto, de oppositieleidster die donderdag werd vermoord, verwerpt het idee om de parlementsverkiezingen in Pakistan, die voorzien waren voor 8 januari 2008, uit te stellen, zoals de regering maandag liet verstaan. Dat heeft een verantwoordelijke van de partij laten weten.

De partij van ex-premier Nawaz Sharif, de tweede oppositiepartij in Pakistan, zegt maandag dat een "klein uitstel" van de parlementsverkiezingen, die voorzien waren op 8 januari 2008, "aanvaardbaar" is. Eerder op de dag liet Islamabad verstaan dat de verkiezingen minstens een maand zullen worden uitgesteld.

Bekijk ookdeze videoreportage.