Persfotograaf door Egyptische politie gevloerd bij jogging Sarkozy

Een fotograaf van het Franse persbureau AFP, Thomas Coex, heeft zaterdag zijn elleboog gebroken toen hij door de Egyptische politie op de grond geduwd werd terwijl hij in Sharm el-Sheikh foto's nam van Nicolas Sarkozy en Bernard Kouchner. De Franse president en zijn minister van Buitenlandse Zaken waren aan het joggen op een drukke verkeersader van de Egyptische badstad, waar ze op vakantie zijn.

Belga

Coex vertelde dat hij de president en de minister rond 18 uur plaatselijke tijd zag joggen. Het was al donker. De fotograaf liep naar hen toe. "Ik naderde de president missschien tot op tien meter." Een Egyptische politieagent in burger die achter Sarkozy, Kouchner en hun lijfwachten rende, liep naar de fotograaf, lichtte hem een voetje en gaf hem een duw. Coex smakte tegen de grond en zijn fotoapparaat vloog aan diggelen. De agent hield hield hem in een houdgreep en richtte zijn dienstwapen op zijn hoofd.

De fotograaf werd vervolgens naar het politiebureau afgevoerd en mocht na een twintigtal minuten naar het ziekenhuis. Of Sarkozy en Kouchner het incident gezien hebben, weet hij niet.