BOIC-Antwerpen huldigt sportvedetten van 2000

Print
ANTWERPEN - In het Auditorium van de KBC-Bank in Antwerpen huldigde het Provinciaal Comité Antwerpen van het BOIC zijn sportlaureaten voor 2000. Uit de handen van de initiatiefnemer Graaf Daniël Le Grelle mochten de laureaten 2000 hun trofee in ontvangst nemen.
Dat waren bij de vrouwen de tennisspeelster Els Callens (bronzen medaille dames dubbel tennis O.S. Sydney 2000). Deze laureate die momenteel het Australian Open in Melbourne betwist was afwezig en liet zich vertegenwoordigen door haar ouders.
Bij de mannen was de laureaat de wereldkampioen veldrijden 2000 Bart Wellens. De derde trofee ging naar de tweevoudige medaillewinnaar op de Paralympics in Sydney 2000 (zilver op de 5000m en brons op de 1500m), Benny Goovaerts.

Tijdens deze plechtigheid overhandigde Dr Jacques Rogge, voorzitter van het Europese Olympische Comité de Olympische vlag uit 1920 terug aan de Antwerpse burgemeester Mevr. Leona Detiège. De vlag werd als souvenir meegenomen in 1920 door de bronzen medaille schoonspringen Hal Haig Prieste. Hij overhandigde op de Olympische Spelen van Sydney deze vlag terug aan OIC-voorzitter Samaranch die het op zijn beurt terug aan de Stad Antwerpen schonk.
Nu in het nieuws