Tientallen telefoontjes op groen nummer na kerstoproep ouders Maddie

De privédetectives die zoeken naar het in Portugal verdwenen Britse meisje Madeleine McCann hebben tientallen telefoontjes gekregen na een kerstoproep van haar ouders die over de hele wereld te zien was, zo hebben Britse media woensdag gemeld.

Belga

De toen bijna vierjarige "Maddie" verdween op 3 mei uit het vakantieappartement van haar ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve. Hoewel de beide ouders en een vlakbij dat appartement wonende Brit formele verdachten zijn, heeft het onderzoek nog niets opgeleverd.

Naar aanleiding van Kerstmis maakten de McCanns een video waarin ze zeiden de hoop op het terugvinden van hun dochtertje nooit te zullen opgeven en deden zij een nieuwe oproep tot informatie.

Het leverde het detectivebureau Metodo 3, dat door het Britse ouderpaar onder de arm is genomen, 347 nieuwe tips op. Volgens de Daily Mail, die een vriend van het gezin McCann aanhaalt, zijn er "significante nieuwe aanwijzingen" bij en kan één van die tips "cruciale nieuwe informatie" bevatten.