Grote brand in restaurant in Arnemuiden - update

In een Chinees restaurant in het Nederlandse Arnemuiden is maandagavond een zware brand uitgebroken. De woonverdieping boven het restaurant is volledig uitgebrand. De brandweer heeft de lichamen van twee kinderen op de uitgebrande etage gezien.

Belga

Onduidelijk is of ze nog in leven zijn, zo heeft een politiewoordvoerder gezegd. Twee andere meisjes worden nog vermist.

De vier meisjes zijn respectievelijk 7, 6, 3 en 1 jaar oud en wonen boven het restaurant.

Burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg is op de plek van de brand aanwezig. Arnemuiden behoort tot de gemeente Middelburg, die in de Nederlandse provincie Zeeland ligt. Het restaurant werd ontruimd. Onder de restaurantbezoekers zijn, voor zover bekend, geen gewonden gevallen.

Middelburg nodigt buurtbewoners van het restaurant dinsdagochtend om tien uur uit voor een informatiebijeenkomst (in dorpshuis De Arne). De gemeente doet maandagavond nog een uitnodigingsbrief de deur uit. Daarin staat ook een beschrijving van de situatie zoals die nu bekend is.

Inmiddels is Slachtofferhulp aanwezig in de Noordstraat, waar het restaurant gelegen is, om mensen die daar behoefte aan hebben, op te vangen.