Michael Johnson stopt eind 2001 met atletiek

LONDEN -

De Amerikaanse atleet Michael Johnson stopt aan het einde van het seizoen 2001. De 33-jarige Texaan kondigde het einde van zijn carrière aan in Londen. Hij bevestigde ook nogmaals dat hij niet meedoet aan de wereldkampioenschappen in Edmonton. Johnson wil liever afscheid nemen tijdens de Goodwill Games in Brisbane.

Johnson is wereldrecordhouder op de 200 en 400 meter en domineerde deze afstanden in het afgelopen decennium. Hij won in 1996 als enige man in de geschiedenis op beide nummers de olympische titel. Johnson ziet het als zijn grootste prestatie. Op zijn erelijst prijken vijf gouden olympische plakken en negen wereldtitels.

Johnson ziet zich geen 200 meter meer lopen tegen zijn landgenoot Maurice Greene. Hun laatste duel in de trials voor de Spelen in Sydney eindigde dramatisch, toen beiden geblesseerd uitvielen. Johnson beschouwt Frankie Fredericks als de grootste tegenstander in zijn carrière. "De enige die me kon verslaan als ik fit was", aldus de Amerikaan. Johnson ziet voor zichzelf een nieuwe loopbaan weggelegd in het tv- en lezingencircuit.

Nu in het nieuws