Jacht op sportzak en Britse pedofielen in zaak-Maddie

In het onderzoek naar het in Portugal verdwenen Britse meisje Madeleine McCann spitsen speurders zich toe op een verdwenen sporttas en op Britse pedofielen, zo hebben Britse media maandag gemeld.

Belga

De toen bijna vierjarige Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement van haar ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve. Dit gebeurde toen haar vader en moeder, Gerry en Kate McCann, 's avonds wat verderop met vrienden aten in een tapasbar.

Volgens de Daily Mail en SkyNews zoekt de Portugese politie naar een blauwe tennistas die op dezelfde avond eveneens uit dat appartement zou zijn verdwenen en die gebruikt kan zijn om de peuter weg te dragen of zelfs haar lijk weg te brengen. De tas behoorde toe aan Gerry McCann, is sinds 3 mei niet meer gezien en is groot genoeg om een kind in te steken. Op die dag heeft McCann tennis gespeeld in Praia da Luz, zo verluidde in de Britse media.

De vader heeft vrienden verteld dat hij geen tennisuitrusting naar Praia da Luz heeft meegenomen en dat hij geen blauwe sporttas voor tennis heeft, aldus de Daily Mail. Gezinswoordvoerder Clarence Mitchell ontkende ook onomwonden dat McCann tijdens de vakantie in Portugal een tas heeft verloren.

Sky meldde tevens dat de Britse politie de Portugese collega's een lijst van 52 pedoseksuelen heeft overhandigd die banden met de Algarve hebben en die te maken zouden kunnen hebben met de verdwijning van "Maddie". Op één na zijn al die lieden al geëlimineerd als verdachte.

Ook de door de McCanns onder de arm genomen private detectives concentreren zich op de mogelijkheid dat het kindje door Britse pedoseksuelen zou zijn ontvoerd.

In de verdwijningszaak, waarvan nog niets is opgehelderd, zijn er drie formele verdachten: de beide ouders en een nabij het vakantieappartement wonende Brit.