Doodslag Chapelle: verdachte wordt door Frankrijk uitgeleverd

Het parket van Charleroi heeft woensdag de arrestatie van Philippe Beuze in het Noord-Franse Sainghain-en-Mélantois bevestigd. De man is de hoofdverdachte voor de doodslag op zijn ex-partner Muriel Boudart, op 5 november in het Henegouwse Chapelle-lez-Herlaimont.

Belga

Beuze kon de breuk met de 36-jarige vrouw niet verwerken. Kort voor de feiten verstuurde hij haar een sms waarin hij de intentie herhaalde om haar te doden. De vrouw werd verschillende keren met een hamer geslagen. Het slachtoffer, moeder van drie kinderen, bezweek nadien in het ziekenhuis van La Louvière. Na de feiten sloeg Beuze op de vlucht en werd een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Het gerecht in Charleroi vernam dat de verdachte zich in Frankrijk ophield. Daar trok hij van schuilplaats naar schuilplaats. Maandag werd hij zonder weerstand opgepakt.

De uitleveringsprocedure is opgestart. Het gerecht verwacht die binnen vier tot zes weken te kunnen afsluiten met een officiële betichting voor doodslag in Charleroi. Inmiddels kunnen Belgische speurders hem in Frankrijk verhoren.