Minstens 58 doden bij treinongeluk in Pakistan - Video

Bij de ontsporing van een volle passagierstrein in het zuiden van Pakistan zijn woensdag minstens 58 mensen om het leven gekomen en ongeveer 150 mensen gewond geraakt.

AP Ned

De trein was op weg van Karachi naar Lahore en ontspoorde bij Mehrabpur, vierhonderd kilometer ten noorden van Karachi. Twaalf van de zestien rijtuigen liepen uit de rails. De locomotief kwam ongeveer anderhalve kilometer verderop pas tot stilstand. De oorzaak van het ongeluk was niet direct bekend, maar een vertegenwoordiger van de spoorwegen die in de trein zat zei te vermoeden dat er een stuk rails was verdwenen, mogelijk door sabotage.

Er zaten zo'n negenhonderd mensen in de trein, van wie een groot aantal voor het islamitische feest Eid ul-Adha op weg was naar huis. De spoorwegen stuurden twee treinen met hulpmaterieel naar de plaats van het ongeluk en leger en politie werden ingezet om de gewonden te helpen. In Pakistan doen zich geregeld ernstige treinongelukken voor. Het spoorwegnet dateert nog uit de koloniale tijd. In juli 2005 kwamen rond de 130 mensen om het leven bij een botsing tussen drie treinen in het zuiden van het land.