Mexicaanse 'kannibaal' pleegt zelfmoord in cel

De man die door de Mexicaanse pers 'de kannibaal' was gedoopt nadat de politie op een bord in zijn appartement de gekookte en op smaak gebrachte lichaamsdelen van zijn vermoorde vriendin had aangetroffen, heeft zich in zijn cel van het leven beroofd.

AP Ned

Dat hebben de Mexicaanse gevangenisautoriteiten dinsdag meegedeeld.

De 38-jarige José Luis Calva werd dinsdagochtend hangend aan een riem in zijn gevangeniscel gevonden. Het was niet meteen duidelijk hoe hij aan de riem was gekomen en of hij een brief had achtergelaten.

De man had eerder toegegeven dat hij zijn 32-jarige vriendin Alejandra Galeana had vermoord maar ontkende dat hij haar had opgegeten. Calva zei dat hij haar lichaam in stukken had gesneden en had gekookt om het aan straathonden te voeren en zo het bewijs van de moord te vernietigen.

Calva werd tevens in verband gebracht met de moord op een ex-vriendin in 2004, wier verminkte lichaam in kartonnen dozen werd gevonden. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor de moord op een vrouwelijke kennis, wier in stukken gehakte lichaam eerder dit jaar in een koffer werd gevonden. Alle slachtoffers lijken te zijn gewurgd. Calva was ten tijde van zijn dood bezig aan zijn autobiografie, met de titel De kannibaaldichter.