Nederlands koppel staat geadopteerd kind af in Hongkong

In Hongkong en Zuid-Korea is enige ophef ontstaan rond een Nederlandse diplomaat en zijn vrouw, die eerder dit jaar hun 7-jarige geadopteerde dochter hebben overgedragen aan de jeugdzorg in Hongkong.

AP Ned

Het stel adopteerde het Zuid-Koreaanse meisje kort na haar geboorte, maar wil de adoptie nu ongedaan maken, volgens een medewerker van het Zuid-Koreaanse consulaat in Hongkong omdat het meisje aanpassingsmoeilijkheden had. In de krant South China Morning Post sprak de diplomaat, die niet wil dat zijn naam bekend wordt, van een vreselijk trauma.

"Ik heb het publiek er niets over te zeggen. Het is iets waarmee we moeten zien te leven", aldus de diplomaat. In de pers verschenen het afgelopen weekeinde berichten waarin werd gesuggereerd dat het stel het meisje adopteerde omdat het dacht dat het zelf geen kinderen kon krijgen en besloot haar af te staan toen de vrouw toch zwanger werd. Het Zuid-Koreaanse consulaat sprak dit tegen en zei dat het echtpaar twee zoons heeft, een van 14 en een die na de adoptie werd geboren.

Voor het meisje worden nu in Hongkong nieuwe adoptiefouders gezocht. Het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken wilde geen commentaar geven, omdat het een privékwestie betreft.